sakarya tatil yerleri

Ayakkabı Bot ve çizme Günlük ayakkabı Bot ayakkabı modelleri Çizme ayakkabı Terlik ayakkabı Sandalet Babet Spor ayakkabı Topuklu ayakkabı İç giyim Mayo Çorap Fantezi giyim İç çamaşır takımları Sütyen Gecelik Pijama takımı Gece elbisesi Plaj giyim Giyim Büyük beden Tesettür Etek Trenckot tarz eşofman takımları bayan Mont Gömlek Pantolon T-shirt Sweatshirt Kırmızı elbiseler Ceket Çanta Çanta aksesuarlar Bebek bakım çantası Spor çanta Okul çantası Laptop çantası Portföy çanta Bel çantası Postacı çantası El çantası Sırt çanta Bebek bakım çantası Omuz çantası

Adıyaman Evden Eve Nakliyat Besni Evden Eve Nakliyat Çelikhan Evden Eve Nakliyat Gerger Evden Eve Nakliyat Gölbaşı Evden Eve Nakliyat Kahta Evden Eve Nakliyat Samsat Evden Eve Nakliyat Sincik Evden Eve Nakliyat Tut Evden Eve Nakliyat

Diyarbakır escort

İzmir türbanlı escort Adana türbanlı escort Bursa türbanlı escort Antalya türbanlı escort Kocaeli türbanlı escort Mersin türbanlı escort Bakırköy türbanlı escort Şişli türbanlı escort Mecidiyeköy türbanlı escort Taksim türbanlı escort Beşiktaş türbanlı escort Halkalı türbanlı escort Şirinevler türbanlı escort Beylikdüzü türbanlı escort Bahçeşehir türbanlı escort Avcılar türbanlı escort Avrupa yakası türbanlı escort Ataşehir türbanlı escort Kadıköy türbanlı escort Ümraniye türbanlı escort Maltepe türbanlı escort Kartal türbanlı escort Pendik türbanlı escort Tuzla türbanlı escort Anadolu yakası türbanlı escort

İlçelerdeki Toplu Taşımada Büyükşehir Dönemi Başladı!Yeni Bir Gün

7 Kasım 2025 - 01:58

İlçelerdeki Toplu Taşımada Büyükşehir Dönemi Başladı!

İlçelerdeki Toplu Taşımada Büyükşehir Dönemi Başladı!
Son Güncelleme :

06 Kasım 2025 - 15:58

Samsun Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda önemli bir dönüşümü başlatarak modern, konforlu ve güvenli ulaşımın ilçelerde de öncüsü oluyor. Samsun Toplu Ulaşım Sistemi (SATUS) projesi ile ilçelerdeki ulaşımda SAMKART entegrasyonu ile çalışacak otobüs dönemini başladı. Terme ve Çarşamba ile start alan proje kapsamındaki ilk araçlar şoförlere teslim edildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “17 ilçemizin tamamında modern, erişilebilir ve entegre bir toplu taşıma sistemi oluşturma hedefimiz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Samsun Toplu Ulaşım Sistemi ile ulaşımdaki dönüşümümüzü yeni bir aşamaya taşıyoruz. Bu kapsamda sistemin ilk etabı olarak Çarşamba otobüslerimizi, şoförlerimize teslim ettik. Projemiz ile hemşehrilerimiz ilçelerden şehir merkezine kadar tek kartla, tek sistemle ulaşabilecek. Yeni araçlarımızın, yeni sistemimizin şehrimize, ilçelerimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Güvenli ve konforlu ulaşım için yatırımlarını sürdüren, toplu taşımaya erişimi kolaylaştırmak adına çalışmalarına hız kesmeden devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım hizmetini ilçelere yayıyor. Bu noktada önemli bir adım atarak Samsun Toplu Ulaşım Sistemi (SATUS) projesini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, ilçelerden şehir merkezine ulaşımda yeni bir dönem başlattı. Proje kapsamında ilk etapta Çarşamba ve Terme ilçelerinde hizmet verecek olan otobüslerden 7 tanesi, düzenlenen törenle Çarşamba ilçesindeki şoförlere teslim edildi. Törene Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mustafa Mermutlu, Terme Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Oktay Güllükaya, Çarşamba Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Salih Yediyıldız, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Bölge Birliği Başkanı Cemal Gürsel Öz, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda şoför katıldı.

Esnafla omuz omuza daha kaliteli ulaşım

İlk olarak fizibilite çalışmalarının ardında ilçelerde toplu ulaşım faaliyetlerini gerçekleştiren şoför esnafı ile bir araya gelerek iş birliğini güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, şoför esnafı ve ilgili işletmelerin yapısal ve mevzuatla ilgili sorunlarını da çözüme kavuşturdu. Büyükşehir Belediyesi, SAMKART entegrasyonu ile çalışacak yeni otobüsler için de harekete geçerek araçları sahipleri ile buluşturdu.

İlk otobüsler teslim edildi

Çarşamba için toplamda tamamı sıfır kilometre 33 adet engelli erişimine uygun, alçak tabanlı, klimalı, SAMKART entegrasyonu yapılmış otobüsten oluşacak filonun ilk 7’si şoförlere teslim edildi. Kalan araçlar ocak ayında Çarşamba’ya teslim edilecek ve eş zamanlı olarak Terme ilçesinde de 15 yeni otobüs hizmet vermeye başlayacak. Yeni sistem sayesinde mevzuat gereği toplu taşımadan ücretsiz veya indirimli yararlanma hakkına sahip vatandaşlar da bu haklarını ilçelerde kolaylıkla kullanabilecek. Artık ilçelerde toplu taşıma Büyükşehir güvencesiyle, tek sistem altında hizmet verecek.

“Yeni araçlarımız, yeni sistemimiz şehrimize hayırlı olsun”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “17 ilçemizin tamamında modern, erişilebilir, entegre bir toplu taşıma sistemini oluşturma hedeflerimiz doğrultusunda başlattığımız Samsun Toplu Ulaşım Sistemi ile ulaşımdaki dönüşümümüzü yeni bir aşamaya taşıyoruz. SATUS, hem vatandaş hem esnaf için sürdürülebilir, dijital ve entegre bir toplu taşıma modeli. Şehrimizin merkezinde olduğu gibi ilçelerimizde de kaliteli, güvenli ve konforlu ulaşımla hemşehrilerimizi buluşturmak için bu projeyi hayata geçirdik. Projemiz ile hemşehrilerimiz ilçelerden şehir merkezine kadar tek kartla, tek sistemle ulaşabilecek. Bu süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, oda, kooperatif ve dernek başkanlarımıza, şoför esnafımıza ve en önemlisi, her zaman bize güvenen hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Yeni araçlarımızın, yeni sistemimizin şehrimize, ilçelerimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Düzenlenen tören program şoförlere verilen temsili anahtarlar ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.