Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: ''İstanbul'da Kafasıyla Araç Camını Kırarak Sürücüye Saldıran Kişi Yakalandı'' - Yeni Bir GünYeni Bir Gün

17 Temmuz 2026 - 09:13

Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: ”İstanbul’da Kafasıyla Araç Camını Kırarak Sürücüye Saldıran Kişi Yakalandı”

Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: ”İstanbul’da Kafasıyla Araç Camını Kırarak Sürücüye Saldıran Kişi Yakalandı”
Son Güncelleme :

26 Ocak 2026 - 16:07

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt’ta başka bir aracın önünü kesip saldırgan davranışlar sergileyen N.D. isimli şahsın yakalandığını ve hakkında adli işlem başlatıldığını açıkladı.

2 hafta önce İstanbul’un Esenyurt ilçesinde aracıyla bir başka sürücünün önünü kesip saldıran ve aracın camına kafa atarak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren N.D. isimli sürücü yakalanarak, Gereği Yapıldı .

Yeni Kanun Teklifine göre “Saldırı amacıyla araçtan inen ve yol kapayan sürücüye” caydırıcı cezalar geliyor. Bu madde kanuna ilk kez girdi. 

İlk kez Yeni Trafik Kanunu Teklifine giren maddeye göre: Saldırı amacıyla araçtan inen ve yol kapatan,

  • Sürücüye 180 bin₺ idari para cezası uygulayacağız,
  • Sürücü belgesini 60 gün süreyle geri alacağız ve 
  • Aracını 60 gün süreyle trafikten men edeceğiz.

Ayrıca N.D. isimli sürücü hakkında “TCK-151-1, TCK-179/2, TCK-125 ve 11. yargı paketiyle düzenlenen TCK-223” maddelerindeki suçlarından adli işlem başlatıldı.

Trafik düzenini bozmak, yolu kapatmak ve araçtan inip vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atmak kabul edilemez. Bu tür davranışlar; hem trafik güvenliğimizi tehdit etmekte hem de toplumumuzun huzurunu zedelemektedir.

Trafik güvenliğini hiçe sayan bu kişileri lütfen 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirelim. “Biz Gereğini Yaparız”

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.