Türkiye’nin, Somali’deki iç siyasi süreçlere müdahil olduğu yönündeki iddialara ilişkin açıklama - Yeni Bir GünYeni Bir Gün

14 Mayıs 2026 - 10:13

Türkiye’nin, Somali’deki iç siyasi süreçlere müdahil olduğu yönündeki iddialara ilişkin açıklama

Türkiye’nin, Somali’deki iç siyasi süreçlere müdahil olduğu yönündeki iddialara ilişkin açıklama
Son Güncelleme :

14 Mayıs 2026 - 8:43

Türkiye Cumhuriyeti, Somali’nin güvenliği, istikrarı ve kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi amacıyla, Somali Federal Hükümeti ile uzun yıllardır meşru ve uluslararası hukuka uygun bir iş birliği yürütmektedir.

Somali’deki Türk askeri varlığı ve eğitim faaliyetleri; Somali Millî Ordusu’nun yeniden yapılandırılması, güvenlik kurumlarının modernizasyonu ve terörle mücadele kapasitesinin artırılması hedeflerine odaklanmıştır.

Türk askeri unsurlarının Somali’deki seçim süreçleri ve iç siyasi dinamiklerle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Türkiye, Somali’nin demokratik süreçlerinin barışçıl şekilde ilerlemesini desteklemekte; Somali halkının iradesine ve ülkenin egemenliğine tam saygı göstermektedir.

TCCB İLETİŞİM BAŞKANLIĞI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.