Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan adayı Donald Trump ile telefonda görüştü - Yeni Bir GünYeni Bir Gün

23 Mayıs 2026 - 12:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan adayı Donald Trump ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan adayı Donald Trump ile telefonda görüştü
Son Güncelleme :

19 Temmuz 2024 - 12:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin 45. Başkanı ve Başkan adayı Donald Trump ile telefonda görüştü.

Görüşmede, Trump’a yönelik suikast girişimi ve sonrasında yaşananlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Trump’a yönelik suikast girişimini bir kez daha kınayarak saldırı nedeniyle duyduğu üzüntüyü ve geçmiş olsun dileklerini ifade etti.

Suikast girişimini demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın menfur saldırı sonrası sergilediği cesur duruşun takdire şayan olduğunu, programlarına ara vermeden devam etmesinin demokrasiye güç verdiğini, bunun Amerikan halkının ferasetine olan güvenin bir göstergesi olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Suikast girişimi sonrası Trump’ın kutuplaşma ve gerginliği azaltmak amacıyla verdiği teskin edici birlik mesajlarıyla güçlü bir liderlik ortaya koyduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ı Cumhuriyetçi Parti tarafından resmen ABD Başkan Adayı olarak gösterilmesi nedeniyle tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım ayında gerçekleşecek ABD Başkanlık seçiminin ABD halkı ve Türkiye-ABD ilişkileri için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.