BAKAN TEKİN, KIRGIZİSTANLI MEVKİDAŞI KENDİRBAEVA İLE BİR ARAYA GELDİ - Yeni Bir GünYeni Bir Gün

13 Mayıs 2026 - 21:29

BAKAN TEKİN, KIRGIZİSTANLI MEVKİDAŞI KENDİRBAEVA İLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN TEKİN, KIRGIZİSTANLI MEVKİDAŞI KENDİRBAEVA İLE BİR ARAYA GELDİ
Son Güncelleme :

10 Şubat 2024 - 15:10

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı Kendirbaeva’yı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Tekin, Türk dünyasıyla eğitim alanındaki iş birliklerini çok önemsediklerini vurgulayarak bu kapsamda Türkiye ile Kırgızistan arasındaki eğitim iş birliğini de geliştirmek istediklerini söyledi.

Türkiye ve Kırgızistan arasındaki iş birliğinin ileriye taşınmaması için hiçbir neden olmadığını belirten Tekin, iki ülkenin toplumsal yapı itibarıyla benzer olduğuna işaret ederek, eğitim sistemleri toplumsal yapıyla örtüştüğü sürece başarılı sonuçlar elde etmenin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Türkiye Maarif Vakfına (TMV) bağlı okulların Kırgızistan’da iyi bir eğitim öğretim hizmeti sunduğunu belirten Tekin, TMV’nin buradaki faaliyetlerine desteğinden dolayı Kendirbaeva’ya teşekkür etti.

Kırgızistan ile her türlü iş birliğine açık olduklarını dile getiren Tekin, Türkiye’nin eğitim alanındaki tecrübelerini Kırgızistan ile paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı Dogdurkul Kendirbaeva ise Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye ile eğitim alanındaki mevcut ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra yeni iş birlikleri için çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Türkiye’nin eğitim alanındaki tecrübesini yakından takip ettiklerini de belirten Kendirbaeva, Kırgızistan olarak bu tecrübeden faydalanmak istediklerini ifade etti.

MEB

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.